4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met mosselen en rode peper

Tagliatelle met mosselen en rode peper

ingrediënten


25 min
4 personen
400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

3 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de mosselen schoon. Kook ze in een grote pan in de witte wijn circa 6 minuten of tot de schelpen open zijn. Schud ze tussendoor om.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peterselie en de rode pepers.
  • 3 Schep de gare mosselen uit de pan en bewaar het kookvocht. Zeef het kookvocht, voeg het bij het uimengsel en kook dit iets in.
  • 4 Haal de mosselen, op enkele na voor de garnering, uit de schelpen.
  • 5 Kook de tagliatelle beetgaar.
  • 6 Verwarm de mosselen in het uimengsel. Schep de uitgelekte pasta erdoor.
  • 7 Verdeel het gerecht over de borden. Sprenkel de rest van de olijfolie erover.
  • 8 Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de mosselen in de schelp.

bereidingstip

Vervang de rode pepertjes door chilivlokken.. Neem in plaats van de tagliatelle spaghetti en voeg 2 in blokjes gesneden vleestomaten toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté