- 1 Maak de mosselen schoon. Kook ze in een grote pan in de witte wijn circa 6 minuten of tot de schelpen open zijn. Schud ze tussendoor om.
- 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peterselie en de rode pepers.
- 3 Schep de gare mosselen uit de pan en bewaar het kookvocht. Zeef het kookvocht, voeg het bij het uimengsel en kook dit iets in.
- 4 Haal de mosselen, op enkele na voor de garnering, uit de schelpen.
- 5 Kook de tagliatelle beetgaar.
- 6 Verwarm de mosselen in het uimengsel. Schep de uitgelekte pasta erdoor.
- 7 Verdeel het gerecht over de borden. Sprenkel de rest van de olijfolie erover.
- 8 Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de mosselen in de schelp.
bereidingstip
Vervang de rode pepertjes door chilivlokken.. Neem in plaats van de tagliatelle spaghetti en voeg 2 in blokjes gesneden vleestomaten toe.