4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met rivierkreeftjes

Tagliatelle met rivierkreeftjes

ingrediënten


25 min
4 personen
handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

200 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels kappertjes
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar.
  • 2 Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de sjalotten glazig.
  • 3 Voeg de slagroom en witte wijn toe en breng aan de kook.
  • 4 Zet de warmtebron op middelhoge stand, voeg citroenrasp, -sap en de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg de rivierkreeftjes toe en warm kort mee.
  • 6 Giet de tagliatelle af en schep door de saus.
  • 7 Warm nog circa 3 minuten door en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang de wijn eventueel door een scheutje bouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 19 gram