4 personen
gemiddeld
35 min.
tussengerecht, hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met venkel en parmezaan

Tagliatelle met venkel en parmezaan

ingrediënten


35 min
4 personen
2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt venkelpoeder
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen

  • 1 Snijd het frisgroene loof van de venkelknollen en bewaar in koud water. Schil de buitenzijde van de venkel met een dunschiller, halveer de knollen en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes.
  • 2 Verhit 1 eetlepel boter met de olijfolie op middelhoge stand in een stoofpan en roerbak hierin de venkel, knoflook en het venkelpoeder een paar minuten. Zet de warmtebron op een lage stand en laat de venkel 20 minuten zachtjes bakken. Schep af en toe om.
  • 3 Kook de tagliatelle beetgaar. Neem een kopje kookwater uit de pan en houd apart. Giet de tagliatelle af en laat goed uitlekken. Voeg de pasta direct toe aan de gestoofde venkel en roer de rest van de boter en de kaas erdoor.
  • 4 Voeg een paar eetlepels van het kookwater toe en roer door tot de boter en kaas gesmolten zijn. Schep op warme borden en maal peper erover. Garneer met nog wat flinters parmezaan, grof gehakt venkelgroen en dille.

bereidingstip

Vervang de tagliatelle in dit recept door linguine of spaghetti.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Eén van de belangrijkste subgebieden van Toscane is Chianti. In deze streek draait alles om de druif sangiovese. Deze stoere Italiaan is met recht de belangrijkste druif van het land. Dankzij zijn krachtige tannines en aanwezige zuren schenk je hem graag bij stevige pastagerechten. Probeer de Sensi Chianti eens bij dit recept. Deze wijn is overigens ook erg lekker bij alleen een stukje kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 13 gram