- 1 Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Fruit de ui circa 4 minuten in de boter.
- 2 Voeg de knoflook en dragon toe en fruit 1 minuut mee.
- 3 Giet de wijn erbij en laat op hoge stand 2 minuten inkoken.
- 4 Giet de room erbij en breng aan de kook.
- 5 Voeg de zeevruchten en het bouillontablet toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken. Kook intussen de tagliatelle beetgaar.
- 6 Breng de saus op smaak met peper en schep de tagliatelle erdoor. Bestrooi met de kruiden en serveer direct.
bereidingstip
Tijdens het koken komt er altijd wat zetmeel uit de pasta in het water waardoor de pasta plakkerig kan worden. Hét geheim om plakkerige pasta te voorkomen: kook de pasta in ruim water. Een goede richtlijn is minimaal 1 liter water per 100 gram droge pasta. Als het water met de pasta eenmaal kookt, is het belangrijk een paar keer goed te roeren, zodat de pasta minder aan elkaar vast blijft plakken. Als je de pasta na het afgieten met water afspoelt en/of wat olijfolie erdoor roert vermindert dat het plakken.