4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle van asperges met gerookte zalm en Parmezaanse kaas

Tagliatelle van asperges met gerookte zalm en Parmezaanse kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram witte asperge

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de kopjes met 2-3 cm van de asperges. Schaaf de aspergestengels in de lengte in dunne plakken. Breng de melk aan de kook, voeg zout toe en kook hierin de aspergeslierten met de kopjes in 5-6 minuten beetgaar.
  • 2 Verwarm intussen de kookroom met de helft van de zalm en de bosui zonder te koken. Giet de asperges af en haal de aspergekopjes eruit.
  • 3 Verdeel de aspergetagliatelle over warme borden en giet de roomsaus met zalm erover. Verdeel de aspergekopjes, de rest van de zalm, de rucola en de Parmezaanse kaas erover. Serveer de tagliatelle van asperges met gerookte zalm direct.

bereidingstip

Witte asperges hebben een heerlijk romige smaak en ook het kookwater waarin je ze bereid hebt bevat veel smaak. Zonde om weg te gooien dus. Bewaar het in de koelkast en maak er de volgende dag een heerlijke soep van! Maak een roux van boter en bloem door een flinke klont boter in de pan te smelten en daar 1-2 eetlepels bloem aan toe te voegen. Meng goed door elkaar. Voeg daarna het kookwater van de asperges toe en warm goed door. Lekker met een scheutje room en wat zalmsnippers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 39 gram