- 1 Snijd de kopjes met 2-3 cm van de asperges. Schaaf de aspergestengels in de lengte in dunne plakken. Breng de melk aan de kook, voeg zout toe en kook hierin de aspergeslierten met de kopjes in 5-6 minuten beetgaar.
- 2 Verwarm intussen de kookroom met de helft van de zalm en de bosui zonder te koken. Giet de asperges af en haal de aspergekopjes eruit.
- 3 Verdeel de aspergetagliatelle over warme borden en giet de roomsaus met zalm erover. Verdeel de aspergekopjes, de rest van de zalm, de rucola en de Parmezaanse kaas erover. Serveer de tagliatelle van asperges met gerookte zalm direct.
bereidingstip
Witte asperges hebben een heerlijk romige smaak en ook het kookwater waarin je ze bereid hebt bevat veel smaak. Zonde om weg te gooien dus. Bewaar het in de koelkast en maak er de volgende dag een heerlijke soep van! Maak een roux van boter en bloem door een flinke klont boter in de pan te smelten en daar 1-2 eetlepels bloem aan toe te voegen. Meng goed door elkaar. Voeg daarna het kookwater van de asperges toe en warm goed door. Lekker met een scheutje room en wat zalmsnippers.