- 1 Maak van de uien, knoflook, olie, honing, kruiden, specerijen, zout en peper een pasta in een ruime schaal en wentel daar de stukken kip doorheen. Laat afgedekt op een koele plek een uur marineren.
- 2 Wrijf de kruidenpasta van de stukken kip en verwarm ondertussen een eetlepel olie in een braadpan. Bak de kip om en om aan en neem hem uit de pan.
- 3 Voeg de kruidenpasta en amandelen toe en roerbak op lage stand circa 3 minuten.
- 4 Leg de kip weer terug in de pan en giet de bouillon erbij. Roer nog even door en laat afgedekt circa 20 minuten stoven.
- 5 Voeg de parten peer toe aan de kip en laat afgedekt nog 15 minuten meestoven.
- 6 Lekker met couscous en doperwten.
bereidingstip
Neem voor een magere versie kipfilet. De stooftijd is dan circa 15 minuten.
wijnadvies
Het kruidig-zoete in de Castillo Pastores sluit een smakelijk verbond met de specerijen in dit gerecht. Liever wit? Dan is Chardonnay van Vina Maipo of Sunny Mountain een aangename tafelgenoot.