4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tajine met kip, saffraan en peer

Tajine met kip, saffraan en peer

ingrediënten


25 min
4 personen
2 handperen

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

150 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 maiskip
1 mespunt saffraanpoeder
1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak van de uien, knoflook, olie, honing, kruiden, specerijen, zout en peper een pasta in een ruime schaal en wentel daar de stukken kip doorheen. Laat afgedekt op een koele plek een uur marineren.
  • 2 Wrijf de kruidenpasta van de stukken kip en verwarm ondertussen een eetlepel olie in een braadpan. Bak de kip om en om aan en neem hem uit de pan.
  • 3 Voeg de kruidenpasta en amandelen toe en roerbak op lage stand circa 3 minuten.
  • 4 Leg de kip weer terug in de pan en giet de bouillon erbij. Roer nog even door en laat afgedekt circa 20 minuten stoven.
  • 5 Voeg de parten peer toe aan de kip en laat afgedekt nog 15 minuten meestoven.
  • 6 Lekker met couscous en doperwten.

bereidingstip

Neem voor een magere versie kipfilet. De stooftijd is dan circa 15 minuten.

wijnadvies

Het kruidig-zoete in de Castillo Pastores sluit een smakelijk verbond met de specerijen in dit gerecht. Liever wit? Dan is Chardonnay van Vina Maipo of Sunny Mountain een aangename tafelgenoot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 36 gram