- 1 Boen de sinaasappels schoon. Rasp van 1 sinaasappel de schil, schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakjes.
- 2 Verwarm de visbouillon en week hierin de saffraan.
- 3 Verhit de olie in een hapjespan. Fruit hierin de rode ui met kaneelpoeder 3 minuten.
- 4 Giet de visbouillon erbij en voeg de helft van de sinaasappelrasp en de rozijnen toe.
- 5 Bestrooi de visfilets met peper en zout, leg ze naast elkaar in de pan en verdeel de sinaasappelplakken erover.
- 6 Strooi de peper over het vis-sinaasappelmengsel. Stoof zachtjes afgedekt 12 minuten.
- 7 Schep de vis voorzichtig in een voorverwarmde tajine of schaal. Strooi er de rest van de sinaasappelrasp en de koriander over.
- 8 Lekker met couscous en komkommersalade.
wijnadvies
Een complex en kruidig gerecht dat om een frisse maar volle witte wijn vraagt: sauvignon blanc-chardonnay uit Chili.