25 personen
eenvoudig
4 min.
hoofdgerecht
home recepten Tandoorikip van de BBQ

Tandoorikip van de BBQ

ingrediënten


4 min
25 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

15 gram koriander

dit product is niet beschikbaar

watermeloen

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

4 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tandoori masala
200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Steek de barbecue aan. Meng de yoghurt met de tandoori masala. Snijd de knoflook heel fijn en voeg toe. Snijd de kipdijfilets horizontaal doormidden en leg ze in de yoghurtmarinade. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  • 2 Snijd de komkommer in plakjes en de plakjes in reepjes. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Snijd de koriander grof en meng met de komkommer en watermeloen. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven de salade. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • 3 Leg de kip met de aanhangende marinade op de barbecue en gril in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat afgedekt nog 5 min. rusten. Snijd intussen de andere limoenhelft in partjes. Serveer de kip met de salade en limoenpartjes. Lekker met basmatirijst en/of naan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 19 gram