4 personen
gemiddeld
60 min.
voorgerecht

Tapas trio

ingrediënten


60 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes serranoham

dit product is niet beschikbaar

8 blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

8 dadels

dit product is niet beschikbaar

50 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

6 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter frituurolie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Bereiden beignets: Leg de aubergine in een schaal en overgiet met melk. Laat 1 uur staan. Verhit de frituurolie in een hapjespan. Neem de aubergine uit de melk en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en haal de plakjes aubergine door de bloem. Frituur de plakjes om en om goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg de beignets op een schaal en besprenkel met honing, tijm en peper en serveer warm.
  • 2 Bereiden tortilla: Blancheer de aardappels 1 minuut in water met zout. Giet af en laat afkoelen. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de uienringen circa 5 minuten. Schep de ui en aardappel in een schaal door elkaar en bestrooi met zout en peper. Schep de eieren en basilicum erdoor. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de hierin chorizo knapperig op een lage stand. Schep de worst uit de pan en houd apart. Verwarm het bakvet opnieuw. Schep het aardappelmengsel in de pan en laat afgedekt circa 4 minuten bakken. Keer de tortilla om en bak nog 1 minuut. Leg de tortilla op een schaal, bestrooi met de chorizo en snijd in puntjes.
  • 3 Bereiden dadels: Steek in de holte van de dadels steeds een amandel. Halveer de plakjes (serrano)ham en rol elke dadel in een reep ham. Verhit de olijfolie en bak de dadels hierin om en om knapperig.

wijnadvies

Drink bij tapas een droge Cava, zoals die van Gran Españoso. Maar ook zonder belletjes kom je in Spaanse sferen met Lazan Blanco.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | g'woon tablet crispy