4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tartaar met gebakken aardappels en bonensla

Tartaar met gebakken aardappels en bonensla

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

1 kropsla

dit product is niet beschikbaar

750 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

250 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen, sugarsnaps en tuinbonen 4-5 minuten.
  • 2 Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Meng de bonen en sugarsnaps met de radijs en de helft van de peterselie.
  • 4 Verhit de helft van de olie en bak hierin de zoete aardappelblokjes goudbruin.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 6 Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel de bonensalade en dressing erover.
  • 7 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
  • 8 Verhit de rest van de olie en bak hierin de tartaartjes circa 2 minuten per kant.
  • 9 Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas en serveer met de zoete aardappels en tartaar.

bereidingstip

Voeg aan de salade 2 fijngewreven ansjovisfilets toe.. Neem blokjes feta in plaats van Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 40 gram