4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tartaar met paddenstoelentapenade en brie

Tartaar met paddenstoelentapenade en brie

ingrediënten


20 min
4 personen
4 plakjes brie

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

150 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit voor de paddenstoelentapenade 1 eetlepel van de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook circa 2 minuten.
  • 2 Voeg de paprika toe en bak deze circa 1 minuut mee.
  • 3 Schep de champignons en tijm erdoor en bak nog circa 2 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd de tapenade warm.
  • 4 Verwarm de ovengrill. Bestrooi de tartaartjes met zout en versgemalen peper. Verhit de rest van de olie met de boter en bak de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin.
  • 5 Leg ze naast elkaar op een bakplaat en verdeel er een dikke laag paddenstoelentapenade over. Leg de brie erop en laat deze onder de grill licht smelten.
  • 6 Lekker met gebakken krieltjes en (diepvries) tuin- of sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram