4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Tartaar van gegrilde groene asperge en zalm

Tartaar van gegrilde groene asperge en zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 kleine sjalot
100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

3 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram groene asperges

benodigdheden

grillpan

kookring

  • 1 Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Bestrijk de asperges dun met olijfolie.
  • 2 Verhit de grillpan. Gril de asperges in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de gegrilde asperges in blokjes van ½ cm. Snijd 2 takjes dille fijn.
  • 3 Meng de asperge met de gerookte zalm en de sjalot. Schep er de crème fraîche, de kappertjes en fijngehakte dille door. Breng de tartaar op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de aspergezalmtartaar over 4 borden. Gebruik eventueel een kookring. Garneer met de plukjes van het laatste takje dille.

bereidingstip

Serveer met toast van wit casinobrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 8 gram