4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Tartaar van gerookte zalm en Hollandse garnalen

Tartaar van gerookte zalm en Hollandse garnalen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

150 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Hak de zalm fijn en meng met de garnalen. Maal wat peper erover en verdeel in 4 porties. Vorm er met een vochtige hand een bal van en leg deze op borden. Druk iets platter en zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Klop intussen de eidooier met de mosterd en citroensap romig. Giet er druppelsgewijs al kloppend een kwart van de olie bij. Voeg nu in een dunne straal al kloppend de rest van de olie toe tot de saus dik en romig is. Roer de citroenrasp en dille door deze mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Rooster het brood en snijd de toast in punten. Serveer de zalmtartaar met een lepel mayonaise en de toast. Garneer met een takje dille en schijfje citroen.

wijnadvies

Serveer bij deze tartaar van gerookte zalm de Indomita Varietal Sauvignon Blanc. De ideale match!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 84 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté