8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tarte au citron

Tarte au citron

ingrediënten


20 min
8 personen
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

40 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

20 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

bakpapier

  • 1 Kneed van de ingrediënten voor het deeg snel een glad deeg en leg afgedekt circa 30. minuten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen netjes bij.
  • 3 Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg hier wat blindbakvulling op. Bak de bodem in de oven circa 15 minuten voor.
  • 4 Neem de blindbakvulling en het bakpapier eruit en bak de bodem nog 2 minuten verder. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 5 Klop voor de vulling de eieren schuimig met de suiker en klop de citroenrasp, -sap en gesmolten boter erdoor.
  • 6 Giet de vulling in de taartbodem. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C en bak de taart nog circa 20 minuten.
  • 7 Laat afkoelen en bestrooi de rand eventueel met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté