4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tarte Tatin met abrikozen en vanille

Tarte Tatin met abrikozen en vanille

ingrediënten


20 min
4 personen
4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in lauwwarm water.
  • 2 Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en het vanillestokje circa 10 minuten zachtjes tot een siroop. Verwijder het vanillestokje.
  • 3 Giet de siroop in de vormpjes. Leg de abrikozen met de bolle kant naar beneden erop.
  • 4 Prik de deegplakjes in met een vork. Leg ze over de abrikozen en stop de zijkanten in de vormpjes.
  • 5 Bak de taartjes circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Keer de taartjes om.
  • 6 Lekker met een bolletje kaneel- of walnotenijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 5 gram