-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de
boter en karamelsaus in de ovenschaal
en laat smelten in de oven. Schil intussen
de appels en snijd in dunne partjes.
Schep om met de kaneel.
-
2
Neem de hete schaal uit de oven en leg
de appelpartjes dakpansgewijs in de
hete karamel. Rol het taartdeeg uit en
verwijder het bakpapier. Leg het deeg
over de appel en stop de randen in met
behulp van een houten lepel. Maak met
een mes 3 insneden in het deeg.
-
3
Bak de tarte tatin in 25-30 min. onder
het midden van de oven lichtbruin en
gaar. Hak intussen de noten grof.
-
4
Laat de taart 15 min. afkoelen. Leg een
schaal op de vorm en keer beide in 1
beweging om, zodat de taart uit de vorm
komt. Pas op voor de hete karamelsaus!
Bestrooi de tarte tatin met de noten.
bereidingstip
Serveer met
crème fraîche
of een bolletje
vanille-ijs.