8 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tarte tatin met kaneel

Tarte tatin met kaneel

ingrediënten


15 min
8 personen
3 eetlepels cashew-pindamix met honing en zout
1 rol quiche- en taartdeeg
2 theelepels kaneel
4 elstar appels

dit product is niet beschikbaar

260 gram dessertsaus karamel
50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ronde ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de boter en karamelsaus in de ovenschaal en laat smelten in de oven. Schil intussen de appels en snijd in dunne partjes. Schep om met de kaneel.
  • 2 Neem de hete schaal uit de oven en leg de appelpartjes dakpansgewijs in de hete karamel. Rol het taartdeeg uit en verwijder het bakpapier. Leg het deeg over de appel en stop de randen in met behulp van een houten lepel. Maak met een mes 3 insneden in het deeg.
  • 3 Bak de tarte tatin in 25-30 min. onder het midden van de oven lichtbruin en gaar. Hak intussen de noten grof.
  • 4 Laat de taart 15 min. afkoelen. Leg een schaal op de vorm en keer beide in 1 beweging om, zodat de taart uit de vorm komt. Pas op voor de hete karamelsaus! Bestrooi de tarte tatin met de noten.

bereidingstip

Serveer met crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st