gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak, brunch
home recepten Tarte Tatin met pistache

Tarte Tatin met pistache

ingrediënten


30 min
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

3 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

4 zoete appels

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de suiker in een koekenpan en laat op een lage stand zonder te roeren karamelliseren tot een goudbruine karamel.
  • 2 Roer vervolgens de boter, kaneel, vanillemerg en een snuf zout erdoor. Voeg de appelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
  • 3 Snijd intussen elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Verdeel de appel met de karamel over de holtes van de muffinvorm.
  • 4 Leg in elke holte een plakje deeg op het appelmengsel. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg.
  • 5 Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de muffinvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  • 6 Keer op een snijplank, schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Serveer met wat zure room en bestrooi met de pistachenoten.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt een wat zoetere bubbel heerlijk, bijvoorbeeld Gran Españoso Cava Demi-Sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 1 gram