4 personen
eenvoudig
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappellikeur
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de sinaasappels schoon. Snijd van één sinaasappel sliertjes van de schil, en pers beide vruchten.
  • 2 Verwarm 6 eetlepels sinaasappelsap met de suiker, de vanillesuiker, de likeur en een vleugje peper.
  • 3 Laat dit zachtjes 10-12 minuten iets inkoken tot een siroop. Giet deze siroop in de taartvormpjes.
  • 4 Snijd de vijgen in dikke plakken en leg ze in de siroop in de ingevette vormpjes.
  • 5 Prik gaatjes in de deeglapjes en leg het deeg over de vijgen. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in.
  • 6 Bak de taartjes 10-12 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
  • 7 Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • 8 Laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm. Leg bordjes op de vormpjes en keer de tarte Tatin om. Strooi de amandelen erover.

bereidingstip

Als dessert heel lekker met een bol vanille- of kaneelijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 4 gram