6 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tarte Tatin van mango met kokosyoghurt

Tarte Tatin van mango met kokosyoghurt

ingrediënten


20 min
6 personen
50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 potje mangochutney

dit product is niet beschikbaar

3 mango's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taartvorm in.
  • 2 Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Leg de mangoplakjes in een cirkel op de bodem van de taartvorm. Verdeel de mangochutney erover.
  • 3 Leg het deeg erop en stop het aan de rand een beetje in over het fruit. Bak de taart 30-35 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Rooster intussen de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Meng de yoghurt met de kokos.
  • 5 Neem de taart uit de oven en laat 5 minuten rusten. Leg een schaal omgekeerd op de vorm en keer de taart om. Bestrooi met de pistachenoten en serveer de kokosyoghurt erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 9 gram