4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico

Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico

ingrediënten


20 min
4 personen
1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

400 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de suiker met de balsamico en boter in een steelpan tot de suiker helemaal is gesmolten en stroperig is geworden.
  • 2 Kook enkele minuten op een lage stand zonder te roeren.
  • 3 Zet de taartvormpjes op een bakplaat, verdeel de balsamicostroop erover en laat afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Bestrooi de snijvlakken van de tomaten met zout en peper en verdeel ze met het snijvlak naar beneden over de vormpjes.
  • 6 Leg de plakjes bladerdeeg op de tomaten en duw de randen voorzichtig iets naar binnen in de vormpjes.
  • 7 Bestrijk het deeg licht met ei en bestrooi met wat grof zout.
  • 8 Bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 9 Neem ze uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.
  • 10 Keer de taartjes om met behulp van een bordje en laat de gesmolten stroop over de taartjes lopen.
  • 11 Bestrooi met tijm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 5 gram