4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Tartelette met paddenstoelen en gorgonzola

Tartelette met paddenstoelen en gorgonzola

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

6 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

8 kleine lage taartvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin de sjalotten op een lage stand tot ze licht gekleurd zijn. Bestrooi met de suiker en voeg een snuf zout en 1 eetlepel water toe. Laat de sjalotten op een lage stand afgedekt nog 5 minuten sudderen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif de taart­vormpjes met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dik en steek cirkels eruit waarmee je de taartvormpjes kunt bekleden. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg een stukje bakpapier erop. Vul met de steunvulling en bak de bodems circa 10 minuten in de oven.
  • 3 Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak de bodems 10 minuten verder tot ze goudbruin zijn. Laat iets afkoelen en neem dan uit de vormpjes. Laat afkoelen.
  • 4 Verhit de olie op een hoge stand en roerbak hierin de paddenstoelen kort met de tijm, zout en peper. Vul de tartelettes met de sjalotten, paddenstoelen en verkruimel wat gorgonzola erover. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een houtgerijpte Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon uit Chili is rijk van smaak. Daarom combineert hij goed bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 18 gram