4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Tartelette met romige aspergeragout

Tartelette met romige aspergeragout

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 5 mm dik.
  • 2 Steek deegcirkels eruit die groot genoeg zijn om de vormpjes mee te bekleden. Bestuif de vormpjes met bloem, bekleed met het deeg en prik gaatjes in de bodems.
  • 3 Bak de tartelettes in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 4 Verhit intussen de boter in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Roer 1 minuut om de bloem te garen en voeg in gedeeltes 300 ml van de warme aspergebouillon toe.
  • 5 Roer de room erdoor en laat op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en bind de ragout eventueel met wat aangelengde maizena.
  • 6 Voeg alle aspergestukjes toe en warm mee. Neem de tartelettes uit de vormpjes en schep de ragout erin. Maal wat peper erover en bestrooi met peterselie.

bereidingstip

Bewaar de aspergebouillon om een lekkere aspergesaus mee te maken (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/aspergesaus/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Witte asperges combineren goed met wat zachter en ronder wit, zoals Chardonnay-Sémillon van Stoney Creek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 8 gram