gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tartelette met vanillemascarpone en groen fruit

Tartelette met vanillemascarpone en groen fruit

ingrediënten


40 min
8 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 groene appel

dit product is niet beschikbaar

1 kiwi

dit product is niet beschikbaar

8 witte druiven

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

105 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

70 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

30 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

175 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

8 taartvormpjes

  • 1 Kneed het deeg kort door en rol op wat bloem uit tot een dunne lap. Steek cirkels uit het deeg die groot genoeg zijn voor de taartvormpjes. Bekleed de ingevette vormpjes met het deeg en snijd het deeg aan de bovenkant af. Rol het deeg dat overblijft opnieuw uit en bekleed zo alle vormpjes.
  • 2 Prik het deeg op de bodem in met een vork en zet 30 minuten in de koelkast. Meng intussen de mascarpone met de vanillesuiker. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 3 Bak de tartelettes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Haal de bodempjes na het bakken uit de vormpjes en laat afkoelen. Vul de deegbodems met de mascarpone en verdeel het fruit erover. Bestuif met poedersuiker en garneer met de munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate