4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Telor ketjap eieren in ketjap

Telor ketjap eieren in ketjap

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gula djawa (Javaanse suiker)
theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal trassi
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig.
  • 3 Voeg de sambal, het gemberpoeder, de suiker, tomaat en 125 ml water toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 4 Roer ten slotte de ketjap er doorheen en breng de saus op smaak met zout.
  • 5 Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.

wijnadvies

Een witte wijn van Sauvignon Blanc (9-11ºC). Liever rood? Kies voor een tamelijk zachte rode wijn: een gekoelde Beaujolais, een Elzasser Pinot Noir of een koel geschonken Syrah of Shiraz, wellicht een zachte wijn van de cépage Merlot (14-16ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté