- 1 Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
- 2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig.
- 3 Voeg de sambal, het gemberpoeder, de suiker, tomaat en 125 ml water toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen.
- 4 Roer ten slotte de ketjap er doorheen en breng de saus op smaak met zout.
- 5 Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.
wijnadvies
Een witte wijn van Sauvignon Blanc (9-11ºC). Liever rood? Kies voor een tamelijk zachte rode wijn: een gekoelde Beaujolais, een Elzasser Pinot Noir of een koel geschonken Syrah of Shiraz, wellicht een zachte wijn van de cépage Merlot (14-16ºC).