meloenbolletjessteker
bakplaat met bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
meloenbolletjessteker
bakplaat met bakpapier
bereiden
bereidingstip
Tempura is een Japanse bereidingswijze waarbij ingrediënten in beslag worden gedoopt en kort gefrituurd. Voor een extra leuk effect kun je de groenten ook slechts voor de helft in het beslag onderdompelen in plaats van helemaal.. <h4>Wat is het verschil tussen tempura en normaal beslag?</h4> Tempura-beslag is lichter en krokanter dan normaal beslag. Het wordt vaak gemaakt met ijskoud water, bloem en soms ei, waardoor het beslag bij het frituren luchtig en knapperig blijft. Gewoon beslag (zoals voor pannenkoeken of vissticks) is dikker en zwaarder, en bevat meestal melk of bier en rijsmiddelen, wat zorgt voor een andere structuur en bite.. <h4>Waar komt tempura vandaan?</h4> Tempura is een Japans gerecht, maar het is oorspronkelijk geïntroduceerd door Portugese missionarissen in de 16e eeuw. Zij gebruikten een frituurtechniek tijdens de vastenperiode (‘tempora’ in het Latijn, wat de naam verklaart). De Japanners namen deze techniek over en ontwikkelden hun eigen variant: licht, knapperig en verfijnd. . <h4>Wat is een goede vervanger voor bloem in tempura?</h4> Een goede vervanger voor bloem in tempura is rijstmeel. Dit geeft zelfs een nog krokanter resultaat en is bovendien glutenvrij. Ook een combinatie van maizena en bloem (of alleen maizena) kan werken als alternatief, vooral als je een extra luchtig beslag wilt. . <h4>Welke saus bij tempura?</h4> Traditioneel wordt tempura geserveerd met tentsuyu: een lichte dipsaus van dashi (Japanse bouillon), sojasaus en mirin. Je kunt ook een simpele sojasaus met een scheutje rijstazijn gebruiken. Zin in iets pittigers? Dan is een sriracha-mayo of zoete chilisaus ook lekker, al is dat minder klassiek.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 950 kcal |
vet | 84 gram |
verzadigd vet | 12 gram |
koolhydraten | 35 gram |
eiwit | 8 gram |
WEB01-SPAR-PU