4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Tête de Veau

Tête de Veau

ingrediënten


45 min
4 personen
zilveruitje

dit product is niet beschikbaar

4 zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje koffiemelk

dit product is niet beschikbaar

worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje madera
70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter bouillon

dit product is niet beschikbaar

70 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

citroensap

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
100 gram kalfsgehakt
1 middelgrote ui
prei

dit product is niet beschikbaar

winterwortel

dit product is niet beschikbaar

3 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

5 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

3 takjes verse peterselie
2 bouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram kalfspoelet

  • 1 Zet de kalfspoelet met koud water en de bouillonblokjes op. Voeg er de kruiden en de kruidnagel aan toe en doe er wat plakjes wortel, een stukje prei en ui bij. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  • 2 Maak het gehakt aan met paneermeel en zout en draai er kleine balletjes van. Laat de gehaktballetjes de laatste 10 minuten met de kalfspoelet meekoken.
  • 3 Smoor de champignons in circa 10 minuten gaar in een pannetje met 1 eetlepel boter, citroensap, een scheutje water en zout.
  • 4 Maak de roux. Smoor in de resterende boter een stukje ui en doe er de bloem bij. Laat boter en bloem langzaam gaar en bruin worden en voeg er scheutje voor scheutje de bouillon aan toe tot de gewenste dikte en breng al roerende aan de kook.
  • 5 Zeef de saus en maak op smaak af met tomatenpuree, een scheutje madera, een paar drupjes Worcestersaus, zout en peper.
  • 6 Doe er de kalfspoelet bij, de gehaktballetjes en de champignons, voeg er een scheutje koffiemelk aan toe en warm nog even goed door.
  • 7 Schep op een schaal en garneer met hardgekookt ei, enkele waaiers augurk en wat zure uitjes.
  • 8 Serveer de Tête de Veau met kleine witte broodjes of met knapperig gebakken stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 32 gram