4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tex-mex nachoschotel

Tex-mex nachoschotel

ingrediënten


15 min
4 personen
2 bosuitjes
200 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram nachochips
4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 blik kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

1 blik mais

dit product is niet beschikbaar

1 zakje tacokruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram roerbakgroenten Mexicaanse stijl
200 gram vegetarisch gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit intussen de olie in een ovenvaste braadpan en roerbak het gehakt met de groenten ca. 3 min.
  • 2 Voeg de tacokruiden en de hoeveelheid water zoals aangegeven op de verpakking toe.
  • 3 Spoel de maïs en bonen af onder koud water en laat uitlekken. Roer ze samen met de ketchup en de helft van de kaas door het gehaktmengsel.
  • 4 Prik de helft van de nachochips in de bovenkant van het gerecht en strooi de rest van de kaas erover.
  • 5 Bak de schotel 15 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • 6 Snijd de bosuitjes in dunne ringen en bestrooi de ovenschotel ermee. Serveer met de rest van de nachochips.

bereidingstip

Lekker met salsa en crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 816 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 31 gram