4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
home recepten Thais groentepasteitje met mango

Thais groentepasteitje met mango

ingrediënten


20 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel currypasta

dit product is niet beschikbaar

450 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Snijd de dekseltjes los van de pasteibakjes en houd apart. Zet de bakjes op een rooster of bakplaat en verwarm circa 6 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Verhit de olie in een wok en rooster hierin de amandelen. Schep ze uit de wok.
  • 4 Roerbak de groenten met de currypasta 2-3 minuten. Bak de mango 1 minuut mee.
  • 5 Schep de gembersnippers, sojasaus, de helft van de koriander, de kokosmelk en amandelen erdoor en verwarm.
  • 6 Vul de pasteibakjes met dit mengsel en bestrooi met de koriander. Zet de dekseltjes erop, garneer met partjes limoen en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de amandelen in dit recept door cashewnoten.. Neem stukjes ananas in plaats van mango.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 9 gram