4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise barbecuespies met biefstuk en zalm

Thaise barbecuespies met biefstuk en zalm

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels oestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

theelepel serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 sereh
300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram kogelbiefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade.
  • 2 Verdeel de helft van de marinade over de biefstuk en de andere helft over de zalm. Schep goed door en laat afgedekt circa 1 uur marineren in de koelkast.
  • 3 Week houten spiesen in water om verbranden te voorkomen.
  • 4 Veeg de marinade van de blokjes vlees en vis en rijg ze om en om aan de spiesen. (3 blokjes van elk per spies).
  • 5 Verwarm de ovengrill of barbecue en gril de spiesen circa 4 minuten per kant.
  • 6 Lekker met witte rijst en een zoetzure pittige komkommersalade

wijnadvies

Koopmanskloof Chardonnay of Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 34 gram