4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Thaise biefreepjes

Thaise biefreepjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 krop romainesla
1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de eieren, ½ theelepel zout en de maizena tot een beslag. Schep de biefreepjes erdoor.
  • 2 Verhit een flinke laag olie in een wok of hapjespan tot 180ºC. Frituur hierin de vleesreepjes 3-4 minuten, terwijl je ze losroert. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Frituur de wortelreepjes 1-2 minuten en laat ook uitlekken. Giet de olie uit de wok.
  • 3 Roerbak de bosui, knoflook en rode peper ½ minuut in het bakvet. Schep het vlees, de wortel, suiker, azijn en sojasaus erdoor. Serveer het gerecht in een blad sla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 27 gram