4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Thaise bouillon met kip

Thaise bouillon met kip

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

340 milliliter kippenbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise rode currypasta

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit de uiringen circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Fruit champignons en currypasta 1 minuut mee.
  • 3 Vul de bouillon in de pot met water aan tot 1 liter. Voeg de bouillon, het bouillontablet en de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • 4 Proef op zout en pikant en voeg naar smaak limoensap toe tot de soep fris genoeg maar niet te zuur is.
  • 5 Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met basilicum.

wijnadvies

Het verre oosten ontmoet het West-Europa van Jean Sablenay, het Zuid-Afrika van Danie de Wet of het Zuid-Amerika van Indomita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram