- 1 Kook de rijst. Verhit intussen de zonnebloemolie in een pan en roerbak hierin de currypasta circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de kipfilet toe en bak tot de kip begint te kleuren.
- 2 Voeg de kokosmelk, bouillon en courgette toe en breng aan de kook. Laat vervolgens circa 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen op een lage stand.
- 3 Pers ½ limoen uit en snijd de andere helft in partjes. Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe aan de curry en schakel de warmtebron uit.
- 4 Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Serveer de curry met de rijst en garneer met de cashewnoten, koriander en limoen.
bereidingstip
Iets meer tijd? Maak dan eens je eigen groene currypasta. Maal 2 gepelde sjalotjes, de rasp van 1 limoen, 2 gepelde teentjes knoflook, 1 stengel citroengras of ½ theelepel serehpoeder, 2 groene pepers, 1 cm geraspte verse gember en 1 bosje koriander fijn in een keukenmachine. Voeg 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, het sap van 1 limoen en 1 eetlepel Thaise vissaus toe en maal nog 1 minuut tot een smeuïge pasta. Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast.