4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
recepten Thaise groentesoep uit de wok

Thaise groentesoep uit de wok

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

100 gram paksoi

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig.
  • 2 Roer na 5 minuten het gemberpoeder door de uisnippers. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook.
  • 3 Doe de peultjes in de bouillon en kook deze ca. 3 minuten.
  • 4 Voeg de plakjes champignon, de kipblokjes en de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook.
  • 5 Roer na ca. 3 minuten de sojasaus en sambal door de soep.
  • 6 Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor. Schep de soep in grote kommen.

wijnadvies

Wijn hoeft hier niet, maar mag wel... Het liefst een dorstlessende (half)droge witte wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 19 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst