4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
home recepten Thaise kippensoep met kokos en koriander

Thaise kippensoep met kokos en koriander

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroengras

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit de sjalot, pepertjes, gember en citroengras op lage stand in circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bouillonblokje(s) en de kipfilet toe en laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken.
  • 3 Rasp van de helft van de limoen de schil en pers de hele vrucht (ca. 4 eetlepels sap). Breng de soep op smaak met limoenrasp, -sap en vissaus.
  • 4 Verdeel de soep over kommen en bestrooi met koriander.

bereidingstip

Voeg als laatste mie toe voor een stevige maaltijdsoep.. De Thaise vissaus kun je ook weglaten, of eventueel vervangen door een reepje ansjovis.

wijnadvies

Kies voor fris wit. Met een klein zoetje de Lizard Riesling. Wat droger is Sauvignon Blanc van Sea Breeze, Berg Schaduw of Qué Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 22 gram