4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise mosselpan

Thaise mosselpan

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels milde Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

4 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de mosselen schoon.
  • 2 Kook de sugarsnaps 2-3 minuten en giet ze af.
  • 3 Verhit de olie in een zeer ruime mossel- of soeppan en fruit hierin de ui.
  • 4 Schep de currypasta erdoor en voeg de paprika, broccoli, sugarsnaps, kokosmelk en mosselen toe.Kook zachtjes circa 6 minuten tot de mosselen open zijn. Schep tussendoor om met een schuimspaan.
  • 5 Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met koriander.

bereidingstip

Niet zo’n grote pan? Maak dit gerecht dan in twee delen.. Liever de Hollandse mosselpan? Bak daarvoor 125 gram gerookte spekblokjes, 1 gesnipperde ui, 1 wortel in blokjes, stukjes bleekselderij of prei. Voeg een scheut witte wijn, bier, bouillon of water toe en kook de mosselen erin.. Vervang de broccoli door reepjes paksoi en sugarsnaps door peultjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté