4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise rijstschotel met garnalen

Thaise rijstschotel met garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt pikante kerriepoeder
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst met zout en giet af. Kluts de eieren met zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie, giet het eimengsel erin en bak er een omelet van. Snijd deze in repen.
  • 3 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de bosui. Schep de gemberwortel, het kerriepoeder, de doperwten en de gekookte rijst erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  • 4 Schep de garnalen er vlak voor het serveren door. Verdeel de omeletrepen erover en bestrooi het gerecht met koriander.

wijnadvies

Bij de Oriëntaalse keuken past de Elzas goed: Arthur Metz Riesling of Pinot Gris. Ook een iets zoetere Duitse Lizard Riesling zal smaken. Rosédrinkers kunnen kiezen voor Jean Sablenay of Berg Schaduw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 16 gram