4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise wrap

Thaise wrap

ingrediënten


20 min
4 personen
3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

4 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 gemberbolletje op siroop

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

150 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 feestprikkers

  • 1 Kook de broccoliroosjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan.
  • 3 Verhit de olijfolie, fruit hierin de knoflook en bosui en schep de broccoli, de gember, de sojasaus, de sherry en het sesamzaad erdoor.
  • 4 Verwarm de tortilla's even in een hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt.
  • 5 Schep de zalm door de vulling. Leg de vulling in het midden van elke tortilla en vouw de onderrand, zijranden en bovenrand naar binnen zodat er een vierkant pakketje ontstaat.
  • 6 Draai dit om en steek het vast met een prikker waaraan blaadjes koriander of basilicum geregen zijn.

wijnadvies

Thais houdt nogal van wit, want een beetje frissigheid bij het wat pittige eten past goed. Sauvignon Blanc is een goede keuze: Jean Sablenay, Sea Breeze of Berg Schaduw. Wat ronder en ook lekker is Pinot Grigio van Lizard of Arthur Metz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels