4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tian/Provençaalse ovenschotel van courgette, tomaat en gehakt

Tian/Provençaalse ovenschotel van courgette, tomaat en gehakt

ingrediënten


20 min
4 personen
25 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

25 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels verse tijm
3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

8 tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 courgettes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ronde ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Smeer de vuurvaste schaal dun in met olijfolie. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt snel rul en gaar.
  • 2 Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt over de bodem van de schaal. Giet de bouillon in de schaal.
  • 3 Leg nu om en om en dakpansgewijs de courgette- en tomaatplakken op de laag gehakt. Leg de laurierbladen tussen de plakjes en bestrooi het gerecht met tijm, knoflook, zout en peper. Garneer met olijven.
  • 4 Dek de schaal af met aluminiumfolie. Verwarm het gerecht circa 15 minuten in de oven.
  • 5 Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte rijst en/of een groene salade.

wijnadvies

In de Provence schenkt men bij de lokale Tian de witte of rosé versie van de Côtes de Provence of de Coteaux d'Aix-en-Provence (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 26 gram