4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
home recepten Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mierikswortelpasta

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

8 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

250 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

8 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 timbaaltjes

4 kommetjes

vershoudfolie

  • 1 Roer de roomkaas met een garde los en schep de bieslook en de garnalen erdoor. Breng het op smaak met zout en peper.
  • 2 Bekleed de timbaaltjes met vershoudfolie. Snijd de zalm in stukjes en bekleed de timbaaltjes ermee.
  • 3 Verdeel de kaas-garnalenmassa over de timbaaltjes en druk de inhoud goed aan. Dek de timbaaltjes af en zet ze koel weg.
  • 4 Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Stort de timbaaltjes op een bord. Snijd de kerstomaatjes kruislings in.
  • 6 Garneer de timbaaltjes met de tomaatjes, de veldsla en een paar sprietjes bieslook en serveer de saus erbij.

bereidingstip

Vervang crème fraîche door demi crème fraîche of magere kwark.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram