-
1
Laat de 2 ijssoorten iets ontdooien. Bekleed de
springvorm met vershoudfolie, zorg dat de folie overal
goed tegen de randen en bodem zit en laat rondom ruim
over de rand hangen.
-
2
Laat de espresso afkoelen tot iets boven kamertemperatuur.
Doop de helft van de lange vingers kort in
de koffie en leg ze vervolgens in een ster op de bodem
van de springvorm met de suikerkant naar onderen.
-
3
Hak de amandelen fijn en strooi 1/3 over de lange vingers.
Verdeel de helft van het vanille roomijs over de lange
vingers en strijk glad. Verdeel het tiramisu-ijs erover en
strijk dat ook glad.
-
4
Maak een tweede laag van in koffie
gedoopte lange vingers, bestrooi met
amandelen en verdeel de rest van het
vanille roomijs erover. Strijk glad. Dek af
met de overhangende folie en laat
minimaal 3 uur in de vriezer opstijven.
-
5
Haal 15 min. voor serveren de ijstaart uit
de vriezer. Klop met de mixer de
slagroom stijf met de hazelnootsiroop.
Verwijder de springvorm en de folie en
zet de taart op een (koud) bord. Bestrijk
de taart rondom met hazelnootslagroom
en bestrooi met de cacao, de rest
van de amandelen en chocoladehazelnootballen.
bereidingstip
Deze ijstaart kun je heel goed een paar dagen van tevoren maken. Haal de ijstaart dan ca. 20 min. voor serveren uit de vriezer om iets zachter te laten worden. Zet de serveerschaal voor de taart van tevoren in de vriezer om goed koud te worden.