8 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, tussengerecht
home recepten Toastje met mangochutney en gewokte garnalen

Toastje met mangochutney en gewokte garnalen

ingrediënten


20 min
8 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mangochutney

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 uitsteekvormpje

  • 1 Rooster de boterhammen en steek uit elke snee 4 vormpjes.
  • 2 Schep de rode peper om met de azijn en laat circa 10 minuten staan.
  • 3 Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen circa 1 minuut op een hoge stand.
  • 4 Schep uit de wok, laat de rode peper uitlekken en schep om met de garnalen.
  • 5 Bestrijk elk toastje dun met boter en een beetje mangochutney.
  • 6 Verdeel de garnalen erover en lepel op elk toastje nog een beetje chutney. Garneer met koriander.

wijnadvies

Lekker en feestelijk met een lichtbruisende Gatão Vinho Verde, Indomita Sauvignon Blanc of Nava Rueda. Ook rosé is graag van de partij: Eco Balance, Vega Libre of Rosé de France.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté