8 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, tussengerecht
home recepten Toastje met wortelsalade en ansjovissalsa

Toastje met wortelsalade en ansjovissalsa

ingrediënten


15 min
8 personen
50 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën meergranenbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

  • 1 Rooster de boterhammen en steek uit elke snee 4 vormpjes.
  • 2 Hak de kruiden, de knoflook, de ansjovis en de kappertjes grof en meng met de helft van de olie, de citroenrasp en het -sap.
  • 3 Schep de wortelreepjes om met de rest van de olie en citroen.
  • 4 Bestrijk de toastjes met roomkaas en een schepje wortelsalade. Verdeel de ansjovissalsa erover.

wijnadvies

Lekker en feestelijk met een lichtbruisende Gatão Vinho Verde, Indomita Sauvignon Blanc of Nava Rueda. Ook rosé is graag van de partij: Eco Balance, Vega Libre of Rosé de France.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram