4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Tofu-saté met pindasaus

Tofu-saté met pindasaus

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels seroendeng

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

250 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

2 paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 spiesen

  • 1 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de sjalot glazig op middelhoge stand. Voeg 1 eetlepel sambal en 2 eetlepels ketjap toe en roerbak 1 minuut. Voeg de pindakaas, kokosmelk, suiker en 300 ml water toe en roer goed door. Kook deze pindasaus op een lage stand tot de gewenste dikte.
  • 2 Marineer intussen de blokjes paprika, tofu, courgette en mango circa 30 minuten in de rest van de sambal en ketjap. Rijg deze ingrediënten vervolgens aan spiesen.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spiesjes aan alle kanten goudbruin. Leg de spiesjes op een bord, giet de pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.

bereidingstip

Bereid dit recept op de barbecue: voeg de overige 2 eetlepels olie toe aan de marinade en rooster de spiesjes vervolgens circa 10 minuten op een hete barbecue. Week houten spiesjes eerst 10 minuten in water om verbranden te voorkomen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté