4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht

Tofu sushi

ingrediënten


30 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember
2 eetlepels geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember
komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

4 nori-vellen

dit product is niet beschikbaar

200 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bietensap

dit product is niet beschikbaar

200 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het bietensap en de azijn toe en roer kort door. Laat de rijst helemaal afkoelen.
  • 2 Snijd de tofu in repen van 1 cm. Verhit de olie en bak hierin de tofu aan twee kanten goudbruin.
  • 3 Bedek een velletje nori met rijst en zorg dat het hele vel bedekt is. Keer het vel om en leg met wat rijst naar beneden op een met folie bedekt (sushi)matje.
  • 4 Beleg in de lengte met nog wat rijst, een reepje tofu, avocado, komkommer en een beetje gember. Leg er nog een vel nori op en rol de sushi op.
  • 5 Snijd de rol in stukjes van circa 2 cm. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Meng de ingrediënten voor de saus en serveer de sushi met deze mierikswortel-gembersaus.

wijnadvies

Serveer een Yellow Riesling bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté