4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tomaat-vispakketje met basilicumsalsa

Tomaat-vispakketje met basilicumsalsa

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

barbecue

  • 1 Hak de stelen van de takjes basilicum fijn. Houd de blaadjes apart. Verdeel de basilicumsteeltjes met de sjalot over 4 vellen aluminiumfolie.
  • 2 Leg de kabeljauwfilet op het sjalotbasilicummengsel. Leg de tomaatjes op de vis. Vouw de aluminiumfolie iets omhoog en schenk de wijn in de pakketjes. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Bewaar de pakketjes tot gebruik in de koelkast.
  • 4 Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de basilicum met de knoflook, kappertjes en olie. Breng op smaak met zout en peper. Steek de barbecue aan.
  • 5 Leg de pakketjes op de hete barbecue en bak ze 15 min., tot de vis net gaar en sappig is. Leg de pakketjes op 4 borden. Vouw ze open en schep de basilicumsalsa erbij.

bereidingstip

Geen barbecueweer? Schuif de pakketjes 15-20 min. in een voorverwarmde oven (200ºC).. Ook lekker met zalmof kipfilet. Houd voor kipfilet een bereidingstijd van ca. 20 min. aan, zodat de kip helemaal gaar is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 178 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 20 gram