8 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, tussengerecht
home recepten Tomaatjes met paprikasalade en hummus

Tomaatjes met paprikasalade en hummus

ingrediënten


15 min
8 personen
8 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram hummus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 snack komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

8 kleine tomaten

  • 1 Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze met een theelepel uit.
  • 2 Snijd van de onderkant van elk tomaatje een plakje zodat ze goed blijven staan.
  • 3 Schep de paprikablokjes om met de komkommer, bosui en munt.
  • 4 Vul de tomaatjes met de paprikasalade en schep er wat hummus op. Garneer met een blaadje basilicum.

wijnadvies

Sauvignon blanc, zoals Jean Sablenay en Ana, combineert goed met groente. Ook Lizard Riesling bevindt zich in de vegahoek, evenals droge rosé van Sensas of de Huiswijn. Wat rood betreft is merlot de ware: Jean Sablenay, Cavendrim of House of Mandela.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 1 gram