4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Tomatenconsommé met tomatenbroodje

Tomatenconsommé met tomatenbroodje

ingrediënten


25 min
4 personen
2 olijven

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

4 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

dille

dit product is niet beschikbaar

1 takje dille

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram tomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

keukenmachine

zeef

schone theedoek

  • 1 Bestrooi de plakjes tomaat met (zee)zout en olijfolie en laat minimaal 2 uur marineren.
  • 2 Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de plakken stokbrood met olijfolie en gril ze knapperig in de oven. Verdeel dan wat van de tomatenpulp over de broodjes.
  • 3 Proef de tomatenbouillon en breng naar wens op smaak met azijn. Schenk de tomatenbouillon in kommen.
  • 4 Garneer elk kommetje met 1-2 plakjes olijf, een aantal plakjes tomaat en wat dille. Bedruppel met olijfolie en serveer met het tomatenbrood.

wijnadvies

Tomaten en wijn zijn lastig te combi­neren, behalve als je sangiovese schenkt zoals de Sensi Chianti uit Toscane. De populairste blauwe druif van Italië heeft pittige zuren die overeind blijven bij tomaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 9 gram