4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Tomatencremesoep met ballen

Tomatencremesoep met ballen

ingrediënten


30 min
4 personen
50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

35 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram tomaat

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 snee witbroodkruim

  • 1 Meng het broodkruim, zout en versgemalen peper door het gehakt, vorm er kleine balletjes van en houd ze apart.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de tomaten, ui, wortel, enkele takjes peterselie en foelie circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de bouillon en 1 theelepel zout toe en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 4 Pureer de soep of wrijf deze door een zeef en schenk in een kom of kan.
  • 5 Smelt de boter in de soeppan. Voeg de bloem toe, roer en bak zachtjes circa 2 minuten. Giet de soep er al roerend, in gedeelten bij tot het geheel gaat binden.
  • 6 Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes circa 10 minuten mee.
  • 7 Hak de rest van de peterselie fijn. Schenk de kookroom bij de soep en bestrooi met de gehakte peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté