4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Tomatenrisotto met mozzarella

Tomatenrisotto met mozzarella

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui circa 3 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de risottorijst toe en bak deze glazig. Voeg de tomatenblokjes en een derde van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer een scheut bouillon toe en herhaal dit circa 20 minuten met de rest van de bouillon. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Roer de pesto door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in borden. Scheur de mozzarella erboven en garneer met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 16 gram