4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
recepten Tomatensalade met gegrilde feta

Tomatensalade met gegrilde feta

ingredi├źnten


40 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

12 dunne plakjes stokbroden
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram gele cherry-/kerstomaatjes
1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse oregano

benodigdheden

grillpan

  • 1 Houd wat blaadjes oregano apart om te garneren en hak de rest fijn.
  • 2 Meng de sjalot, gehakte oregano, olijfolie en azijn door elkaar en schep hier de tomaatjes door. Breng op smaak met zout en peper en laat circa 30 minuten trekken op kamertemperatuur. Schep nog een paar keer om.
  • 3 Verhit de grillpan en vet deze royaal in met olie. Gril de plakken stokbrood om en om bruin en leg ze op borden.
  • 4 Gril de feta kort om en om en leg bij het brood.
  • 5 Schep de tomatensalade eromheen en bestrooi met nog wat oreganoblaadjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 9 gram